Receptek
Rémsütik Halloweenra
-Boszorkány ujjak
1. Elkészítés
Hideg vajat a liszttel,cukorral összedarált dióval és a tojással gyorsan eldolgozzuk,rövid időre hűtőbe rakjuk.
2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, és ujjformára hengergetjük, majd kb. 8-10 centisre vágjuk. Formázgassuk meg "díszítsük" egy-két bevágással,göcsört kialakításával.
3. Mandula belet dobjuk forró vízbe(amit már levettünk a tűzről)hagyjuk benne 5 percig. Húzzuk le a barna héjjat,majd áztassuk 3-4 percig ételfestékbe.
4."Ujjacskákat" kenjük át tojássárgájával,nyomjuk bele a megfestett mandulákat "körmöknek".Ha nem használunk ételfestéket,akkkor olvasztott csokival is "kifesthetjük" a körmöket.
5. Világosra sütjük,200 fokon. (előmelegítve)